Sunday, November 1, 2015

Itinerary Pulau Perhentian 3D2N

Assalamualaikum.

Tehee dah berkurun baru nak update itinerary berjimba kat Pulau Perhentian haritu dengan geng awesome haha! Haritu beriya memasing lepas balik dari PP nak plan trip ke pulau lain pulak. "Kononnya" je la. Sudahnya smpai sekarang krikkrik semua busy dgn kehidupan seharian :')

Pakej Pulau Perhentian RM270/pax (including meals : breakfast lunch dinner + bbq + boat fees + snorkeling + bilik berhawa dingin)

Aku rasa pakej ni mahal sebab join travel pergi Pulau Perhentian tu under agent per agent.
Kira macam banyak campurtangan la gitu. Kalau boleh semua agent nak markup harga =.=
Better survey bebetul sebelum decide nak join travel agency tu.
Selagi boleh, cari yg betul-betul harga yang tak libatkan campurtangan banyak org.
Nasib dah kerja, guna duit sendiri :')

DAY 1

Gambo bergego I dont care haha!
Ni kat busstand Larkin, JB.
Melayan je org yg tolong snapkan gambo ni hiks ;p
8.00am   - Arrived Terengganu from JB.
9.30am   - Arrived Besut Jetty by Prebet Sapu :')
10.00am - Having breakfast at jetty. Kat jeti tu ade kedai makan, cenderahati etc.

Ni kat jeti Besut. Sementara tggu bot.
*Amendaaa la selfie nmpk muka je.
Baik selfie kt rumah je kahkah!
11.00am - Speed boat departs from Besut Jetty.
                 *Datang awal sbb boat termasuk pakej. Lambat, tinggal :')

Dalam bot. Kecik je bot ni.
Dalam 15org je boleh naik.
Ade sorg kwn baru omputih *in green pants*
Christiano nama dia. Siap add fb bagai.
Pawer gila dia travel sensorang 👍

12.30pm - Arrived at destination : Yellow House, Pulau Perhentian Kecil.

Hai Terengganu, Im here. Hehehe.
Da lama gila tak balik Terengganu.
Tak sedo diri IC org ganu hahahaha!
1.00pm   - Dah dapat bilik, siap2 mandi, buat apa yg patut.
2.00pm   - Lunch
3.00pm   - Off to Tuna Bay & Marine Park (naik boat) + volleyball, etc.
6.30pm   - Back to Yellow House.
8.00pm   - Dinner + campfire (optional)
9.00pm   - Pergi Long Beach naik boat. #syurgaduniawimatsalleh #indahfatamorgana #ujiandunia

Pertunjukan api kt Long Beach.
Uih banyak gilo maksiat kt pulau ni ish3 :')
Dtg waktu malam ingt terjaga sikit mata ni, rupenye sama je hahaha lg galak diorg lentok2 kepala, kiss2 bagai in public -.-
11.00pm - Sleep

DAY 2

6.00am   - Bangun subuh, mandi, tengok sunrise (optional, ikut kerajinan nak keluar bilik, haha!)
8.00am   - Breakfast
9.30am   - Snorkeling (Coral Point, Turtle Point, Shark Point)
                 Pit stop kejap kat Lata Air Berani. Masa ni guna dua boat, 1 trip puang, 1 trip lelaki :')
3.00pm   - Back to Yellow House, having lunch.
                 Sepatutnya lunch kat Coral Bay, tapi sebab ramai sangat orang,
                 so beralah, kita makan kt Resort je, Tehee.
3.30pm   - Rehat. Tido. Penat gila snorkeling. Haahahaha over =p
5.00pm   - Solat, jenjalan tepi pantai tengok pemandangan & sunset. Bebas.
                 *Sepatutnya ade jungle trekking ke Long Beach, tapi semua dah penat :p
                 Nak pergi jugak kena naik bot, kena tambah bajet keluar duit bayo tambang bot haha
                 semua macam hmm takpelah, makan ABC, kopok lekor, pisang goreng tepi pantai lagi
                 berbaloi kahkah!
8.00pm   - BBQ
11.00pm - Sleep

DAY 3

8.00am   - Breakfast.
9.00am   - Bebas. Kebanyakkannya buat sesi photoshoot berangan sendiri tepi pantai :')
11.00am - Packing barang, siapkan beg etc. Checkout bilik.
12.00pm - Back to Besut Jetty.

============================================================================
TO BE CONTINUE. Aku keep re-edit this entry sbb nak letak gmba sesikit. Malas la nk update sebenonye hahahaha!
Thank You for reading yaaww. Sebab dah lama tak update blog. Bersawang. Bahahaaha! Babai, Assalamualaikum (:

Monday, January 19, 2015

Cita-cita Sebelum Kawen.

- Go umrah with parents.
- Berjimba with friends.

Hmmm semoga panjang umur aku untuk realisasikan semua impian tu, insyaallah!!
Semoga pintu rezeki terbuka luaaaaaas untuk aku and orang sekeliling.
Aminn aminn. :')

Apepun, perancangan Dia melebihi segalanya.
Kita hanya merancang kan.
Sangka baik, semoga yang baik juga pengakhirannya.
Aaminn..

Have a good day for U. Thanks for reading! Salammmm :)

Thursday, October 16, 2014

Kembali.

Peace be upon you.

Rindu.